Vinyasa Yoga

 

Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen (asana’s) op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding.

 

De ademhaling is de brug tussen je fysieke lichaam en dat wat er aan de binnenkant zit. De ademhaling bij Yoga brengt dus lichaam en geest in verbinding. Dit in combinatie met de krachtige yoga houdingen zorgt ervoor dat je fysiek sterker word, meer energie krijgt, soepeler word, maar ook een betere doorbloeding krijgt waardoor je tijdens de oefeningen meer afvalstoffen kwijt kunt en hierbij het lichaam reinigt.

Ook worden de spieren en organen door middel van deze oefeningen beter doorbloed. Hierdoor kunnen verschillende spierklachten voorkomen worden, verminderen of verdwijnen.

 

Verder ontwikkel je meer spierkracht en mentale veerkracht bij het uitvoeren van de verschillende series oefeningen. Ook aan het einde van de les nemen we rustig de tijd om het lichaam via de “Savasana” (eindontspanning) weer te laten herstellen en je tot ultieme ontspanning kan komen.

 

Kortom een superleuke intensieve les om je weekend mee te beginnen.

 

Deze les word gegeven op zaterdagochtend van 9:30 t/m 10:30 uur

Boek een proefles