Mindfulness Basics voor jongeren. mindfulness jongeren

mindfulness jongeren mindfulness voor jongeren mindfulness jongeren mindfulness voor jongeren 

Mindfulness Basics voor jongeren is een vijf weekse training die de jongeren helpt om dichterbij zichzelf te blijven, beter bestand te zijn tegen stress, leren ontspannen, en de aandacht erbij te houden.

 

Deze training gaat uit van dezelfde principes als de 8 weekse M.B.S.R. training,

maar is in verschillende opzichten vereenvoudigd en versimpeld zodat de deelnemer de opdrachten makkelijker eigen maakt.

 

Ons hoofd heeft ongeveer 80.000 gedachten per dag en daar komen nog alle prikkelingen van buiten af bij zoals social media, tv, school, werk, etc.

Niet zo gek dus dat we soms het gevoel hebben dat ons hoofd overvol is geraakt.

Hierdoor krijgen we te maken met stress, piekeren, slapeloosheid, burn out , noem maar op.

De cijfers liegen er niet om, nu al groeit het aantal jongeren met een burn out gestaag, en dan te bedenken dat hun loopbaan nog moet beginnen.

Daarom deze 5 weekse training van max. 1,5 uur per keer waarin je gaat leren om te gaan met je

gedachten en emoties en meer rust in jezelf te krijgen.

Ook ga je leren meer in het moment te leven waardoor je je beter kan concentreren op hetgeen waar je mee bezig bent.
Door middel van adem oefeningen / medtitatie / en de nodige informatie leer je

minder impulsief te reageren op situaties en hopelijk meer vertrouwen in jezelf te krijgen.

 

 

Wat ga je leren?

 

  • Beter concentreren                                                                                                              
  • Leren ontspannen
  • Beter omgaan met gevoelens en emoties
  • Beter omgaan met stress en irritatie
  • Beter slapen
  • Minder piekeren
  • Je leert jezelf beter begrijpen
  • Meer in het moment  te leven

 

Wat kan je verwachten?

 

We gaan elke week een aantal punten behandelen, zo gaan we leren mediteren om tot rust te komen, onze gedachtes en lichamelijke gewaarwordingen op te merken.

We doen verschillende stress reducerende ademhalings oefeningen, je leert oefeningen om beter te kunnen slapen, we leren met aandacht kijken naar onze gedachten, en onze Monkey Mind  te temmen en er zullen diverse ontspannings oefeningen gedaan worden (Mindful Yoga).

 

Het is een training waarbij het brein getraind gaat worden in een aantal nieuwe gewoontes wat uiteindelijk in je dagelijks leven gebruikt kan worden., hierbij krijgt de deelnemer ook huiswerk opdrachten mee om thuis uit te voeren wat ongeveer een half uur per dag in beslag neemt.

Verandering van gewoontes en het trainen van het brein kost tijd en oefening, het zal daarom ook op sommige momenten als minder prettig ervaren kunnen worden, dit is heel normaal en hoort erbij, je brein is niet gewend om langere tijd in stilte te zitten of de aandacht bij 1 ding te houden. Dit gaan we leren.

 

Voor wie?

 

Deze training is in principe voor elke jongere tussen de 13 en 18 jaar, iedereen kan hier baat bij hebben en de tools gebruiken in de rest van zijn leven.

Maar ook voor jongeren die op zoek zijn naar rust of te maken hebben met ADD/ADHD, stress, burn-out, concentratie problemen, examenvrees, etc.

rondfoto

Wie ben ik?

Ook heel interessant om te weten wie ik ben en wie je straks als trainer voor je hebt mocht je meedoen aan deze training natuurlijk.. mindfulness voor jongeren , mindfulness voor jongeren

Ik ben Perry, een jonge veertiger (vader van 2 jonge kinderen) die zich al een tijdje bezighoud met Mindfulness/Yoga en meditatie wat mij erg veel geholpen heeft om met de golven van het leven te leren surfen.

Graag wil ik mijn opgedane kennis hierin delen met de jongeren van tegenwoordig, dit omdat ik zie dat vele het nodig hebben om zich in deze maatschappij staande te houden. Zelf heb ik ook de nodige obstakels en stormen moeten doorstaan, uiteindelijk kom je er weer bovenop, maar met enige zelfkennis en ervaring in meditatie en mindfulness word dit een stuk gemakkelijker. Vandaar deze training voor jongeren om zichzelf en hun gedachten leren kennen en op z,n tijd tot rust te komen en op deze manier beter om te kunnen gaan met de stormen des leven.

 

 

 

Mindfulness is leren surfen op de golven van het leven!

Wanneer?

De eerst volgende nieuwe training start op zaterdag 9 maart om 13:30 t/m 15:00

Kosten?

Kosten voor de training zijn  125,00 euro per persoon incl. werkmap en digitale meditatie en mindfulness oefeningen.

 

JA, IK MELD ME AAN!

Kennismakingsgesprek.

 

Voor de training begint word iedere ouder / verzorger en of deelnemer gebeld voor een kort kennismakingsgesprek,

Daarin krijg je nadere informatie over de training, en kun je vragen stellen en word in onderling overleg gekeken of de training geschikt is voor je.

Wil je meer info over de training stuur dan even een mailtje via de aanmeld button en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

mindfulness voor jongeren , mindfulness voor jongeren